Det er 6 land som er hjem til Himalaya-fjellkjeden: Nepal, Kina / Tibet, India, Bhutan, Pakistan og Myanmar. Uten spørsmål eller debatt er det Nepal som skiller seg ut som den Himalayan Kingdom. Ikke bare inneholder det høyeste antall toppene i noe annet land som huser Himalaya, det har de fleste toppene åpne for klatring og har uten tvil den beste infrastruktur for å støtte turisme og fjellklatring.

Nepal har sett fjellklatring aktivitet som går lenger tilbake enn noen andre asiatiske land med de tidlige ekspedisjoner begynnelsen på 1890-tallet og begynnelsen av det 19. århundre. Himalaya i Sentral-Asia var den siste og største fjellkjede å se leting og til slutt ble det området hvor dagens ekspedisjons overgrep og taktikk ble utviklet av de tidlige pionerene.

The Nepal regjeringen (Ministry of Tourism) og Nepal Mountaineering Association (NMA) tjent $ 3.91 million USD i turistinntekter fra fjellklatring tillatelser i 2013. Dette beløpet er sitert fra tall fra den nepalske regjeringen. År til år dette tallet varierer, men det er rimelig å si at bare ved å se på den økonomiske bevis, bør Nepal være på bøtte listen hvis du er en fjellklatrer.

Så spørsmålet er, hva er topp 5 fjellet ekspedisjon i Nepal? De 5 topper som har vært samlet her i denne artikkelen representerer topp 5 topper som har sett flest besøkende i det siste tiåret av fjellklatring i Nepal. Den representerer ikke topp 5 topper som har generert mest penger for Nepal siden en tillatelse avhengig av sesong og høyden på toppene tillatelser kan variere i pris fra $ 100- $ 25.000 USD.

Mt. Everest (8,848m / 29,028ft)

Mount Everest-ekspedisjonen har blitt en av de mest populære fjellekspedisjoner i verden. Mount Everest har mange navn: Sagarmatha og Chomolungma å nevne noen få. Det står på 8848m / 29,028ft og genererte 2,75 millioner dollar i 2013 fra tillatelse koster alene. Den gjennomsnittlige prisen for en tillatelse varierer fra 10,0000 til 25.000 dollar, avhengig av sesong og hvilken side av fjellet du klatre. Lokke fanger hjertene og ånder klatrere, og kalte dem til å komme og teste seg selv. Klatrere bruker år av sitt liv og titusenvis av dollar for å forberede seg til denne massive høyden prosjekt. Stående på toppen av den høyeste geografisk punkt i verden har blitt en utfordring og mål at mange ikke kan ignorere. Risikere liv, lemmer og økonomisk sikkerhet fjell helle alt de har inn i dette livet prestasjon.

Mt. Ama Dablam (6,812m / 22,349ft)

Ama Dablam Expedition er den mest berømte og populære 7000m topp i Nepal. Ama Dablam er oversatt til “Mødre Necklace” “mødre perle boks” Det er kjent som Matterhorn i Himalaya og står på 6812m / 22,349ft. Det er bratte sør og nord ansikter falle ned over 2000m og har tekniske rygger som stråler ut fra toppen i alle retninger. Det har blitt en målestokk stigning for klatrere som ønsker å evaluere ytelsen på et teknisk topp på høyde. Det sies å være i mange forhold en hardere oppstigning enn Mt. Everest seg selv.

Mt. Island Peak (6,189m / 20,305ft)

Island peak fikk sitt navn fra den første bestigningen team som sa at blant et hav av snø og is var det en øy, øy topp. Det står på 6,189m / 20,305ft og har blitt en av de mest populære trekking toppene i Nepal. Det regnes som litt teknisk på grunn av en isbre krysset og en bratt snow til en kort eksponert toppen ryggen. Det er en flott nybegynner topp med praktfull utsikt over Makalu, Ama Dablam og Everest. En må gjøre for de som ønsker å komme høyt i Khumbu uten en stor økonomisk eller tidsbruk.

Mt Manaslu (8,156m / 26,758ft)

Mt Manaslu har blitt en svært populær 8000m ekspedisjon. Det står på 8156m / 26,758ft. Det tilbyr en unik tilnærming gjennom Tsum Valley, som ble stengt for utlendinger frem til 1950-tallet. Du kan nærme Manaslu fra Annapurna trekking krets eller fra Tsum dalen, og kontrasten kunne ikke vært større. Sum tilbyr en rik kulturell opplevelse siden området ikke har sett mange utlendinger i de siste tiårene. På den annen side Annapurna tilnærmingen har blitt en av de mest populære vandreruter i Nepal hvis ikke verden. Manaslu er ansett som et enklere 8,000m topp, men har noen objektiv fare i brefallet og bratte bakker som er snøskred utsatt.

Mt. Mera Peak (6,476m / 21,247ft)

Mera Peak er den høyeste trekking toppen i Nepal står på 6476m / 21,247ft. Det tilbyr fantastisk utsikt over Solu Khumbu regionen. Den har en måte å føle seg som en fullverdig fjellet ekspedisjon på grunn av tilnærmingen. Mera Peak ligger eksternt i Khumbu og gir 6000m klatrere en smak av hva Himalaya kan tilby. Det er en flott nybegynner topp og kommer sterkt anbefalt som en av de første toppene krysse av på listen i Nepal.

 

Related Post

Leave a comment